Dubbelclip-halfautomaat SK5-100

De SK5-100 is een handmatig bediende, halfautomatische pneumatische dubbelclipper. De SK5-100 verwerkt de clipserie H-2710.

Deze serie is geschikt voor het sluiten van kleine kalibers natuur-, kunst- en kunststofdarmen (buisfolie) met een aluminium clip. maar de SK5-100 biedt meer. Met een kaliberbereik tot ca. Ø 100 mm is deze halfautomaat een uiterst veelzijdige machine. U clipt moeiteloos varkensdarmen (rookworst, droge worst), grillworst of baklever- en bakbloedworst met een groot kaliber. Ook geschikt voor maaltijden in darm.

Werking:

De SK5-100 is een handbediende dubbelclipmachine die wordt aangedreven door perslucht. De clipmachine wordt mechanisch en elektrisch gekoppeld aan een vulmachine. Door het openzwenken van het bovendeel komt de vulbuis vrij te liggen zodat de nieuwe darm kan worden geplaatst. De darm wordt door een remring gehaald. De remring zorgt voor de juiste productspanning. Het bovendeel wordt nu weer teruggedraaid en de eerste clip wordt
gesloten door de rafferhendel naar beneden te duwen. Iedere volgende portie zal nu automatisch worden aangevoerd door de vulmachine, zodra de rafferhendel weer in de bovenste positie is. De sluitkracht van de clip -de clipdruk- kan handmatig worden ingesteld. Het standaard pneumatische mes kan naar wens worden geactiveerd om zo losse worsten of kettingporties te maken. Om worsten op te kunnen hangen, kan de operator handmatig een lus inleggen. Eventueel kan dit automatisch met een lussenautomaat. Voor de productie van ringworsten kan de machine uitgevoerd worden met een automatische touwdoseerunit. Het optionele spoelenclipsysteem zorgt voor continue productie.

https://youtu.be/x3cts4EPRls

Voordelen van de SK5-100:

- Perslucht aangedreven
- Vulhoorn beweegt automatisch naar beneden tijdens het clippen zodat de clip gecentreerd op het

  product komt te liggen en de darm niet extra wordt belast
- PLC besturing
- Kan aan iedere vulmachine worden gekoppeld
- Gesloten systeem door koppeling aan vulmachine
- Lange levensduur door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen
- Minimum aan onderhoud

Download brochure
Informatie aanvragen
standaard functies

- Instelbare sluitkracht
- Pneumatisch mes
- Handmatige lusinleg
- Luchtverzorgingsunit met vochtafscheider, reduceerkraan en olievernevelaar

opties

- Touwdoseerunit voor ringworsten
- Lussenautomaat
- Spoelenclipsysteem

technische data

- Kaliberbereik ca. Ø 25 - 100 mm
- Cliptypes H-2710, H-2712, H-2714, H-2716
- Luchtdruk 6 bar
- Luchtverbruik ca. 8 l per cyclus
- Electrische aansluiting 50 Hz - 230 V