Actueel
11 feb

Met een goed gereviseerde occasion clipmachine kun je evenveel plezier beleven als met een nieuwe.

Hieronder een video van een recent geleverde halfautomatische dubbelclipper, gekoppeld aan een zuigervulmachine K2-30 van Frey.

Tot nu toe werkte men met afgebonden darmen en een handmatige enkelclipper, wat door het grote volume een tijdrovende klus was.

De halfautomatische dubbelclipper werkt supersnel, de vulmachine is in no-time leeg.

Een tevreden klant en wij genieten nog na van het...Lees meer >>

24 apr

Uit vakblad 'Vers-Inspiratie', december 2018:  https://www.vers-inspiratie.nl/reportages-slagerondernemers/even-stilstaan-bij-sallands-trots. Een leuke reportage over het bedrijf 'Sallands Trots', waar de passie voor het ambacht hoog in het vaandel staat.

Heerlijke droge worsten in verrassende smaken, geclipt met een halfautomatische dubbelclipper PA-91-J, de voorloper van de BDC-200 SM.

...Lees meer >>
4 mrt

Vorig jaar heeft de Oostenrijkse firma Beck de clipmachinefabrikant Maga (Polen) overgenomen. De dubbelclippers zijn recentelijk in een nieuw jasje gestoken, waardoor ze nóg beter voldoen aan de wensen uit de markt. 

De hoofdcilinder heeft een RVS uitstraling gekregen en het karakteristieke witte kunststof zal vervangen worden voor een blauwe variant.

Bij de half-automatische clipmachine BDC-200 SM is het onderstel is vervangen door een exemplaar met 4 zwenkwielen, waardoor de...Lees meer >>

4 dec

Keurslager Van Geest uit Den Hoorn staat al sinds de jaren 50 bekend om haar ambacht en de heerlijke worsten uit eigen worstmakerij. Onlangs besloot Jeroen van Geest om te investeren in een halfautomatische clipmachine PA-91-J om de werkzaamheden te vergemakkelijken. De PA-91-J wordt gekoppeld aan een vacuümvuller, en na iedere clipbeweging geeft de clipmachine een signaal af naar de vulmachine voor een nieuwe portie. Dit werkt sneller dan een tafelmodel dubbelclipper en biedt tevens de mogelijkheid om nauwkeurig op...Lees meer >>

17 okt

Slavakto is één van de belangrijkste beurzen voor de slagersbranche in Nederland. Een 3-jaarlijks terugkerend fenomeen.

Op maandag 5 en dinsdag 6 november staat Hal 4 van de Jaarbeurs in Utrecht volledig in het teken van de slager. Uiteraard is Clip-XL ook weer van de partij.

Wij heten u van harte welkom op onze stand C028, alwaar wij u meenemen in onze passie: cliptechniek.

Lees meer >>
24 sep

Clippen of afbinden?

Bindt u uw rookworsten nog af? U zult versteld staan hoeveel sneller u rookworst kunt produceren met een dubbelclipper, zelfs als u nog niet over een vacuumvuller beschikt.

Een dubbelclipper biedt veel tijdwinst en is universeel inzetbaar. U kunt vrijwel al uw worstsoorten tot een vulkaliber van ca. 90 mm afclippen met de dubbelclipper PW-90. 

Wanneer uw productie groeit, dan kunnen wij dit tafelmodel eenvoudig ombouwen naar een volledige halfautomaat die aangesloten kan worden op...Lees meer >>

10 nov

Sinds begin 1928 is slagerij Van de Weg een familiebedrijf en een begrip in de regio.

De slagerij beschikt over een eigen slachterij, worstmakerij en rokerij waar de heerlijkste producten bereid worden.

Slagerij van de Weg heeft vijf vestigingen waar het assortiment op vol ambachtelijke wijze wordt bereid.

Onlangs investeerde slagerij Van de Weg in een nieuwe volautomatische dubbelclipper, de K4-60 van het merk Lorenzo Barroso.

Een mooie aanwinst voor Topslagerij van de Weg, waarmee zij al haar...Lees meer >>

13 sep

De nieuwste halfautomatische dubbelclipper van Lorenzo Barroso is een echte allrounder. Met een kaliberbereik tot 100 mm is deze clipper geschikt voor de meest uiteenlopende producten. U clipt in een handomdraai onder meer rookworst, kookworst, stamppotten, leverworst en grillworst, maar ook droge worstsoorten.

Uniek is de beweegbare vulpijp en darmremset; tijdens het clippen beweegt de vulpijp en remringset naar beneden zodat de clip perfect gecentreerd op de worst komt te liggen. Dit zorgt voor mooie gelijkmatige en strakke...Lees meer >>

18 aug

Traditioneel afbinden met worsttouw kent vaak veel ongemak, u herkent het vast wel:

Omdat uw handen nat zijn, gaan uw vingers stuk door het afknopen. Uw beschadigde handen komen daarna steeds in contact met zouten, kruiden en reinigingsmiddelen. Dit heeft een negatief effect op het genezingsproces en kan bovendien zorgen voor ontstekingen.

Met onze kleine enkelclipper H1 is dit verleden tijd.

Deze snelle kleine worstclipper is een aanwinst voor uw bedrijf. Een degelijke rvs clipper, met een relatief...Lees meer >>

30 mrt

Productie van kookworst, grillworst en rookworst met een halfautomatische dubbelclipper PA-91-J, voorzien van touwdoseerunit voor ringworsten.

Bekijk nu het filmpje op ons YouTube kanaal:

https://youtu.be/P8QlfLb8QJs

Lees meer >>
28 jan

Clipautomaat K4-60 in actie; productie van kookworst, grillworst en rookworst.

Bekijk nu het filmpje op ons YouTube kanaal:

https://youtu.be/g2w-Ewosy6Y

Lees meer >>
8 jan

Clip-XL is gespecialiseerd in reparatie en onderhoud van clipmachines van de merken TIPPER TIE®* en TIPPER TIE technopack®*, in het bijzonder de clipmachine-tafelmodellen en KDC (half-)automaten.

*deze handelsmerken zijn eigendom van derden, die op geen enkele manier zijn aangesloten, verbonden of geassocieerd met Clip-XL.

Lees meer >>